Kiállítás a magyar-lengyel barátság jegyében

Nemzeti ünnepünk előestéjén, 2019. október 22-én, Iwona Jankowska-Mihulowicz festőművész kiállításának megnyitóján Rákosmente Önkormányzata nevében Horváth Tamás polgármester köszöntötte a lengyelországi Krosnoi Járás testvérvárosi küldöttségét, Andrzej Guzik elöljáró-helyettes vezetésével, a horvátországi Lovran testvérvárosi küldöttségét, Branislav Petkovic Képviselő-testületi elnök vezetésével, Gyergyószentmiklós testvérvárosi küldöttségét, Nagy Zoltán polgármester vezetésével, valamint Csonkapapi testvérvárosi küldöttségét, Kiss Pál polgármester vezetésével.

A városvezető hangsúlyozta, nemzeti ünnepünk előestéjén már évek óta lengyel művészek alkotásaiból nyílik tárlat a Vigyázó Sándor Művelődési Központ Ballonyi Galériáján. A hagyományt folytatva, ezúttal Iwona Jankowska-Mihulowich festőművész hozta el Rákosmentére alkotásait, hogy művészete által a rákosmentiek is betekintést nyerhessenek a lengyelországi Lovran hétköznapjaiba, legszebb tájaiba.

A folytatásban Andrzej Guzik méltatta az ezer éves magyar-lengyel barátság örök érvényét, kiemelve a művészet erejét, amelynek megértéséhez nem kell, hogy a két nép ismerje egymás anyanyelvét. Iwona Jankowska-Mihulowich – Lengyel Művészek, Festők és Grafikusok Egyesületének tagja – köszönetet mondott Rákosmente Önkormányzatának és a művelődési központnak, amiért lehetőséget biztosítottak számára, hogy művei által tolmácsolja a magyar emberek felé a lengyelek természet iránti szeretetét.

Az ünnepi eseményen közreműködött Németh Hajnalka fuvolaművész.

A kiállítás november 10-ig látogatható.

Forrás: Rákosmente.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük